אישים ומייסדים

יצחק עופרי

נשוי לברכה, אב לחמישה, סב לחמישה.

ואלה תולדות: נולד וגדל בכרם התימנים בתל אביב. בן למשפה שכולה לאחר שאחיו נהרג במלחמת ששת הימים. בצבא שירות כנהג במחנה סירקין, הצמוד לפתח תקוה, אך לעיר עצמה הגיע כבעל משפחה ב-1969, בעקבות עבודתו כחשבונאי שכיר. ב-1982 פנה לדרך עצמאית וכיום הוא עדיין עובד למרות גילו המתקדם. פעילותו הציבורית החלה בשנת 2001 בעקבות מפגש מקרי עם מפעילת קיוסק של האגודה למען החייל. ממתנדב הורחבה פעילותו, ובשלוש השנים האחרונות הפך ליו"ר הסניף בפתח תקוה, האחראי על השגת תרומות, כשאיתו 60 מתנדבים. בשנת 2004 ייסד את עמותת 'פתח תקוה זה אני', שלקחה על עצמה לקדם פעילות חברתית סביבתית בעיר. במקביל לפעילותו זו, הוא מכהן כחבר הועדה לשימור אתרים, חבר ועדת הביקורת במועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, חבר הועדה לאיכות הסביבה ושפ"ע. חבר הועד המנהל בארגון 'חיים וסביבה' – ארגון גג ארצי לכמאה ארגוני סביבה בארץ, ממייסדי העמותה להגנה על מחנה סירקין.

לשעבר יו"ר ועד שכונת קריית אלון, ראש צוות מוניציפאלי ומשקיף במועצה העירונית מטעם התנועה לאיכות השלטון.

פתח תקוה ואני: "באתי מתל אביב שהיא מקום הומה ומלוכלך, לעיר שהייתה אז כפרית ומלאת שלווה. כשאני רוצה לטעום מעט מפתח תקוה שהכרתי, אני יורד לשוק ליפקיס. מה שקורץ לי אינם הריחות והטעמים, אלא האנשים. הפשטות, החביבות. העובדה שבשוק מקלבים את כולם, כמו משפחה אחת. בפתח תקוה אני תמיד מרגיש בבית. כשאני עובר ברחוב, כל אחד מכיר אותי, את שמי ואמור: 'קראתי את מה שכתבת בעיתון', 'יש לי בעיה אשמח אם תעזור לי'. זה יותר חשוב לי מכל תואר".

העשיה עליה עיקר גאוותי: "כשאנשים בפתח תקוה אומרים היום 'קרית אלון' ולא 'פג'ה', אני מרגיש גאווה. אני זוכר שזה מאוד הפריע לי, כי פג'ה היתה כפר ערבי, מקור לפעילות נגד הציונות על כביש 40. קרית אלון היא המקום שבו התחלתי את פעילותי החברתית והסביבתית. כשנכנסתי לתפקידי לא רק שלא היו מדרכות, אלא שלרחובות לא היו שמות. לכיכרות קראו א', ב', ו-ג'. אני שיניתי אותן לשמות אמיתיים, של צמחים, ועל כך אני מרגיש גאווה גדולה".

רגע נרגש: "מה שמרגש אותי הוא הטבע. עד היום כשאני עובר ברחוב חיים עוזר, עולות בראשי תמונות מההפגנה נגד כריתת עצי הפיקוס במקום. המחאה הצליחה והעצים עומדים שם עד היום. אני זוכר את רצונם של קבלנים להשתלט על החוזה החקלאית, בשביל פיסת נדל"ן. גם ניסיון זה לא צלח בזכות התערבות הגופים הירוקים, ואני בתוכם. כשאני בא לחווה עם ילדיי ונכדיי ורואה את השטחים הנרחבים, זה עושה לי טוב בלב".

פתח תקוה שאני משאיר לבאים אחרי: "אני קורא לדוד הצעיר לגור בשעריה, עמישב, מחנה יהודה, מקומות שאותנטיים. שם נמצאת המורשת של פתח תקוה המבטאת אהבה להורים, למסורת ולדברים הקטנים והפשוטים".