אישים ומייסדים

נחמן מנדל

נולד בשנת 1941 ברומניה, עלה לישראל כנער עם משפחתו בשנת 1951.

נחמן התינוק והוריו שרדו את השואה במחנה ריכוז שהוקם באזור מגוריהם. עם עלייתם התיישבה המשפחה בפתח תקוה ואת השכלתו רכש נחמן במוסדות חינוך בעיר. עד מהרה החל נחמן לפעול במסגרת אגודת מכבי פתח תקוה וכיום הוא אחד הסמלים המזוהים ביותר איתה. האגודה ממלאת את כל זמנו ואין לו כל רצון או יכולת להיפרד ממנה.

תחילת הכרתו של נחמן עם אגודת מכבי פתח תקוה החלה כאשר נחמן הנער רצה להעסיק את עצמו בשעות אחר הצהריים בפעילות מהנה וספורטיבית. הוא לא הסתפק בלימוד בישיבה ובנגינה בכינור והגיע באקראי למגרש מכבי פתח תקוה שהיה אז ברחוב המכבים, היכן שכיום ממוקם, בין השאר, היכל התרבות העירוני. שם החל את דרכו בהחזרת כדורים שעפו מעבר לשער, חזרה למגרש. כשהוצע לו להצטרף כשחקן לקבוצת הילדים שמח מכיוון שכך יכול היה לפרוק את מרצו ומכאן החל הדברים להתגלגל.

כישוריו כשחקן כדורגל העלו אותו, עוד בהיותו בנוער, שיחק עם הקבוצה הבוגרת. שם שיחק במשך כעשר שנים, עד שנאלץ לפרוש בשל העובדה שבמקביל להיותו שחקן הוא גם עבד לפרנסתו. בשל קשייו לשלב בין השניים, בחר נחמן להמשיך לעבוד ולהפסיק לשחק. אולם, תוך זמן קצר חזר נחמן לכור מחצבתו, למכבי פתח תקוה, הפעם לצוות הניהול של האגודה. בתוך זמן קצר נבחר לכהן כיו"ר האוגדה, תפקיד אותו נשא למעלה מארבעים שנה.

למעשה נחמן פעיל באגודה למעלה מיובל שנים, והוא עדיין ממשיך לסייע לאגודה ולהיות חלק ממנה. עם פרישתו מניהול אגודת מכבי פתח תקוה מנתה האגודה אלפי ספורטאים בגילאים השונים הפעילים בענפי הספורט כדורגל, כדורסל, כדויד, סייף, טאקוונדו וטניס. בעבר פעלו גם הענפים טניס שולחן, כדורעף וקריקט.

נחמן מנדל כיהן במהלך שנות ה-70 גם כחבר מועצת העיר במשך כקדנציה וחצי וזאת במקביל לפעילותו באגודה. בנוסף כיהן נחמן כחבר הנהלת מכבי ישראל, חבר הנהלת איגוד ההתעמלות בישראל, חבר הנהלת החברה לקידום הספורט והכדוריד, חבר הנהלת ההתאחדות לכדורגל ועוד. נחמן תרם לעיר גם בתחום העסקי והמסחרי, כאשר בנה חמש תחנות דלק, עשרות בנייני מגורים ובתי עסק בעיר.

על כל אלה ועוד, נחבר נחמן מנדל ליקיר העיר פתח תקוה לשנת תשע"ה.