אישים ומייסדים

אבי שוורץ

נולד בשנת 1938 ברומניה. עלה לישראל בשנת 1948.

אבי נולד לתוך המלחמה. למזלו הטוב המלחמה לרומניה "הגיעה" לקראת סוף מלחמת העולם השנייה. גם עד אז סבלו היהודים מאנטישמיות, התנכלויות והתנפלויות. בהיותו בגיל 5 נפגע ברגלו בהפגזה גרמנית. הוא נותח ברגלו ללא חומרי הרדמה שכן אלו יועדו לחיילים. מפאת חוסר מקום הושכב אבי במסדרון המוביל לחדר המתים.

לגן הילדים הלך פחות משנה. הוריו נאלצו להוציאו משם ולשלחו לפנימייה שהייתה חלק ממנזר גרמני. כל זאת כדי להצילו. שכן האמא הייתה עדה לפוגרום שנעשה ביהודים. האב חוה חוויות קשות, לכן הוחלט להצילו בדרך זו.

במקרה נודע לו שהוא יהודי. באחת החופשות אביו ראה אותו מתפלל ומצטלב. אביו איפשר לו לעשות כך שכן הוא שייך למסגרת. אך אמר לו "תדע לך שאתה יהודי". לתומו הוא סיפר זאת לחבריו והם החלו להכותו ולהציק לו בשל כך. במנזר הוא למד עד שנת 1947. ההורים נצלו הזדמנות כדי להגר מרומניה. הם עברו לצרפת. שם שהו למעלה משנה. לקראת סוף שנת 1948 לקראת סיום מלחמת העצמאות, מדינת ישראל ניצלה איזו שהיא הפסקת אש והעלתה ברכבת אווירית עולים מאירופה. גם משפחתו של אבי עלו בגל הזה. ההורים התיישבו בתל אביב. שכן הורי האמא והסבא והסבתא של אבי התגוררו שם. הם הגיעו בשנת ה-30 והסבא עסק ביהלומים וכיהן כסגן נשיא הבורסה הראשונה ליהלומים. גם אביו של אבי היה יהלומן.

בשנת 1956 אבי מתגייס למבצע סיני היישר לחיל האוויר ומשתחרר בשנת 1959. בהמשך השנים הוא נלחם במלחמות ששת הימים ויום הכיפורים. את מבחני הבגרות שלו הוא השלים בשנים מאוחרות בעידודה ודחיפתה של רעייתו.

כבר מילדותו גילה כשרון לציור. אביב עודדו ללמוד ולהתפתח בכיוון זה. עד גיוסו לצה"ל הוא למד במכון אבני אצל הציירים מרסל ינקו, סטימצקי ואחרים. במהלך השירות ואחריו פסק מלצייר. הוא חידש את תחביבו בשנת 1970. בשנת 1979 השתלב באקדמיה לאמנות בפריז.

כדור שלישי ליהלומנים הוא ספג בבית סבו ובבית אביו ידע וניסיון בתחום. במשך 20 שנים היה אבי חלוץ המורים להוראת עיבוד יהלומים ואבני חן במדינת שיראל. בכך תרם בהכשרת דור העתיד לענף הייצור מס' 1 במדינת ישראל.

כצייר מוביל והניצב בשורה הראשונה של ציירי ישראל ושיצירותיו זוכות להערכה ומוצגות ברחבי העולם, פועל אבי זה למעלה מ-30 שנים בעמותת אמני פתח תקוה כחבר ועד פעיל מאז היווסדה. במקביל אבי פעיל במועדון "ליונס האב". הוא עומד בראש ועדות שופטים בתחרויות ציורים בארץ.

בנוסף לכך אבי נחשב למומחה מס' 1 בארץ בידע והכרת שעונים עתיקים ואף מרצה מבוקש בתחום זה.

על כל אלה ועוד, הוכתר אבי שוורץ בעיטור יקיר העיר פתח תקוה, בשנת תשע"ג.