אישים ומייסדים

שלום קול

נולד בפולין בשנת 1935. עלה לישראל בשנת 1943.

בגרותו וזקנתו אינם מעידים על ילדותו שלא הייתה לו. בפרוץ מלחמת העולם השנייה נמלט כילד יחד עם בני משפחתו, לרוסיה במהלך מסע הבריחה איבד את אימו ו-3 מאחיו. עם אח נוסף ואחיותיו שנותרו בחיים הגיע בדרך לא דרך לטהרן שבאירן. לשם התקבצו אלפי ילדים פליטי שואה שנשארו ללא משפחתם. המוסדות היוניים העלו ילדים אלו לארץ בעליה המוכרת כ"עליית ילדי טהרן", במהלך שנת 1943. הילדים נשלחו מי לקיבוצים, מי למושבים ומי למשפחות אומנות. שלום נשלח למשפחה כזו בכפר חסידים. שם עשה את שנותיו הראשונות בארץ-ישראל. משם נשלח למוסד הילדים "תחיה" בפתח תקוה. מאז נקשרה נפשו בעיר פתח תקוה. בה, קבע, לימים, את מקום מגוריו. בה הקים את משפחתו ובה הוא חי, פועל ושמח עד היום.

כמו שאר הנערים בני גילו, שלום עבד במשך היום לפרנסתו. בערב השלים לימודיו כמכונאי. הוא עבד כמכונאי מטוסים בבסיס חיל האוויר בכפר סירקין. ההמשך התבקש מאליו. את שרותו הצבאי עשה כמכונאי מטוסים בחיל האוויר. עם שחרורו מצה"ל התקבל לעבודה איך לא.. במפעל "בדק מטוסים" המוכר כיום כ"התעשייה האווירית לישראל". כצפוי הוא התקדם שם בסולם התפקידים עד כי הפך להיות מנהל פרויקטים.

בשנת 1970 הושאל שלום למשרד הבטחון ונשלח מטעמו לאוגנדה שבאפריקה כיועץ מומחה לאחזקת מטוסים של חיל-האוויר האוגנדי. עם גירושה של המשלחת משם חזר לתעשייה האווירית.

שלום היה שותף למיזם שיפור מערכות מטוס, אשר פרטיו חסויים. בשנת 1971 מיזם זה והשותפים בו זכו בפרס בטחון ישראל. גם בשנת 1974 זכה בתעודת הוקרה על ביצוע מיזם סודי של התעשייה האווירית.

שלום היה ספורטאי מצטיין. הייתה לו נפש של ספורטאי, הדבר בלט כבר בבית הספר נצח-ישראל בהמשך כשחקן כדורגל בהפועל פתח תקוה. גם בשחקו כדוריד הוא בלט ביכולותיו ובאישיותו המיוחדת.

לימים החל לשפוט בכדוריד, לאורך 23 שנים. במהלכן נבחר כמזכיר איגוד שופטי הכדוריד וכחבר הנהלת איגוד הכדוריד. שם זכה לתעודות הוקרה, פרסום ומכתבים רבים שהעידו על מקצועיותו.

גם בשנות עבודתו הרבה שלום להתנדב. אך עם פרישתו לגמלאות הוא הרחיב את יריעת ההתנדבות גם במשך השעות והימים שהקדיש לכך וגם במגוון המוסדות בהם הוא מתנדב. כך ניתן למצוא אותו בביטוח לאומי מייעץ מכוון ומסייע לזקוקים לכך. כך גם בעזר מציון, מסיע חולים לטיפולים שאלמלא שלום היו נמנעים מכך בשל חסרון כיס. עיקר פעילותו ההתנדבותית מתקיימת בארגון "עמך" המרכז הישראלי לתמיכה נפשית וחברתית בניצולי השואה. שם הוא דמות מרכזית אשר פועל בתחומים חברתיים אירוגוניים ותכניים. בקיצור ידו בכל.

על כל אלה ועוד, הוכתר שלום קול בעיטור יקיר העיר פתח תקוה, בשנת תשע"ג.