אישים ומייסדים

חיים סבז

נולד בשנת 1943 באפגניסטן. עלה לארץ בשנת 1951.

המשפחה עולה לישראל ומתיישבת במעברת עמישב, שכללה אז כמה אוהלים ומעט צריפונים. האין הגיינה, העוני, המחלות והתברואה הירודה היו מנת חלקו של חיים מילדותו. לזה יש להוסיף את הקושי בפרנסה עד בלתי קיימת. על כל זה גדל חיים לאורך שנות ילדותו ונערותו.

כמו רבים בני גילו, בתקופה זו, ביום הוא עבד לפרנסת המשפחה, בעודו נער צעיר בערב למד. מפעל הטכסטיל בו עבד הכיר בכישוריו ובמסירותו, שלח את חיים לקורס הנהלת חשבונות. ברצות חיים להתקדם במפעל והדבר לא התאפשר, התקדם לעבר בנק הפועלים. כצפוי גם שם הוא עשה חיל. התקדם בסולם הדרגות והתפקידים, בנוסף לכך גם בתפקידיו הציבוריים התחילה יו"ר ועד הסניף. יו"ר ועד אזור המרכז ולבסוף חבר הועד הארצי.

במקביל לעבודתו בבנק ולתפקידיו הציבוריים שם פעל ופועל חיים כיו"ר הנהלת בית הכנסת "אהל חיים" במרכז העיר. מלמד הניהול השוטף של ענייני בית הכנסת והקהילה, יזם חיים בניית מבנה חדש, גדול ומפואר לקהילה בסמוך לבית הכנסת הישן. פעילות זו מעסיקה אותו יום ולילה למן גיוס משאבים, דרך אישורי בניה ועד ביצוע הבניה.

לפני למעלה משני עשורים הקים חיים מכון לחזנות, לטעמי המקרא ולשירת הבקשות כל זה כדי להטמיע בדור הצעיר את מסורת הפייטנות של יהדות צפון אפריקה והמזרח. אכן עשרות ילדים ומבוגרים משתתפים במפעלים הללו, והתוצאות מדברות בעד עצמן. כל זה בנוסף למערך שיעורים וחוגים לילדים גברים ונשים, טיולים, ביקורים במקומות קדושים, הקמת מקהלת ילדים המורכבת מילדי הקהילה ופעילה עשרות שנים לרווחת הקהילה ותושבי העיר.

בנוסף לכל זה אימצו חיים, רעייתו והמשפחה, לפני למעלה משני עשורים ילדה חולה בשיתוק מוחי המטופלת אצלו בבית באהבה, במסירות ובחום כאחת מבנות הבית לכל דבר. לרות עריכת מסיבת בת מצוה מפוארת.

חיים כיהן כחבר מועצת העיר פתח תקוה ומילא בה תפקידים חשובים. בנוסף לכל אלו הוא מתנדב מספר פעמים בשבוע במחלקות שונות בבית חולים "השרון". כמו גם במקומות נוספים.

על כל אלה ועוד, הוכתר חיים סבז בעיטור יקיר העיר פתח תקוה בשנת תשע"ג.