אישים ומייסדים

ברכה מרגולין

נולדה בשנת 1939 בפתח תקוה בכפר-אברהם. מאז לא עזבה את המקום.

כבר בצעירותה נרתמה ברכה לפעילות קהילתית, חברתית וציבורית. את צעדיה הראשונים עשתה בקהילתה "עלומים" בכפר-אברהם בה היא פעילה עד היום בארגון טיולים, מסיבות, אירועים, הרצאות, פעילויות לילדים, ארגון "שבתות ירושלים" ועוד.

ברכה מכהנת כחברת וועד קהילת "עלומים ולאורך שנים יו"ר ועדת התרבות, היא מייצגת את הקהילה בארגון "ישראל-הצעיר" ושם היא מכהנת כסגנית הנשיא. הייתה שותפה לבניית בית-הכנסת המהווה גם מרכז קהילתי פעיל, כמו גם להרחבתו. במהלך השנים יזמה התארגנות קהילות נוספות, באיזור כפר-אברהם, לפעילות תרבותית ותורנית משותפות. תוך שיתוף פעולה עם האגף לתרבות תורנית בעירייה ועם גופים נוספים.

למרות שברכה נולדה בארץ ולא חוותה את חבלי הקליטה, נרתמה לפעילות ענפה לקליטת העלייה הגדולה מבריה"מ. היא סייעה לרבים מהם למצוא מקומות עבודה, השיגה ריהוט וכספים ופתרה בעיות מנהליות. שימשה כאוזן קשובה לבעיותיהם ומצוקותיהם. ארגנה עבורם סדרי פסח מונחים ומתורגמים. בשיא הפעילות היא הייתה קשורה לכ-3000 משפחות עולים. פעילות זו נמשכת אף בימים אלו. ביוזמתה אף קהילת "עלומים" נרתמה לסיוע לעולים החדשים.

בנוסף לכך, ברכה מתנדבת בשי"ל, בבית דין לעבודה, מארגנת שיעורים תורניים לעולים, חברת ועד כפר-אברהם, עוסקת בהנצחת ראשוני הכפר, שהוריה נימנים עליהם ושימור מבנים.

על פעולותיה הרבות זכתה ברכה בפרסי הערכה ובמגני הוקרה כמו אשת השנה לשנת תשנ"ה-1995 מטעם "ליונס", מגן שרת העבודה למתנדבים מצטיינים לשנת תשנ"ו, מגן ראש העיר להתנדבות ועוד.

על כל אלה ועוד, הוכתרה ברכה בתואר יקירת פתח-תקוה בשנת תשע"א.