אישים ומייסדים

נחמה אפטר

נולדה בשנת 1936 בפתח-תקוה.
נחמה מעולם לא עזבה את פתח-תקוה. אך גם מעולם היא לא הפסיקה להתנדב. כבר בצעירותה נטלה חלק בפעילות חברתית, לקליטת הנוער העולים החדשים, במעברת "עמישב".

בהיותה מורה ומחנכת, עשתה את שליחותה בחינוך, באמונה רבה, בשמחה ובאהבה אין קץ. השקיעה והקדישה לתלמידים את כל נשמתה. מכתבי התודה והערכה הרבים שבאמתחתה מעידים על כך.

לאורך שנים ארוכות במהלך שנות עבודתה ולאחר פרישתה לגמלאות, מתנדבת נחמה ב"טל חיים". במסגרת זו היא מעבירה בכל שבוע, באופן קבוע סלי מזון למשפחות נזקקות. במקביל, היא מתנדבת ב"מרכז הרפואי שניידר", מעודדת ילדים ועוזרת בכל הנוגע ללימודיהם.

נחמה אינה פוסחת על שאר בתי החולים בפתח-תקוה. גם שם היא משמשת ככוח עזר, מחזקת ומסייעת ככל יכולתה. בנוסף לכל, ניתן לראות אותה בבית הספר "נצח-ישראל" לבנות, שם היא מסייעת לכאלה המתקשות בלימודים, לעולות חדשות ועוד.

בהיותה ציירת, הקימה יחד עם חבריה את העמותה המאגדת את ציירי ואומני פתח-תקוה. מאז היווסדה של העמותה, נחמה מתנדבת ופועלת בה ואף מכהנת כחברת הועד המנהל. במסגרת זו היא מארגנת תערוכות קבוצתיות ותערוכות יחיד עבור חבריה. בחלק גדול מהן היא מציגה את עבודותיה הנהדרות. חלק מציוריה נתרמו על ידיה לבתי-חולים, ל"עזר מציון" ולמוסדות נוספים העוסקים בחסד.

לבסוף, ניתן לספר כי נחמה הייתה בצעירותה ספורטאית מחוננת אשר התאמנה לבד והגיעה להישגים בזכות עקשנותה. היא ייצגה את פתח-תקוה ואת מדינת ישראל בתחרויות באתלטיקה כאצנית מצטיינת, בארץ ובעולם וזכתה בתואר מלכת האתלטיקה הקלה. אז, כשרצו על מסלולי פחם.

על כל אלה ועוד, הוכתרה נחמה בתואר יקירת פתח-תקוה בשנת תשע"א.