אישים ומייסדים

שלמה אלנתן

נולד בשנת 1934 בישראל.

לו היו מוסיפים לשלמה שם נוסף כמו "חינוך" היה זה בצדק רב. שכן שלמה מאז ימי שירותו הצבאי ועד היום עוסק בחינוך. בכל מקום ובכל זמן.

"חינוך" זה השפה היחידה שהוא מכיר. בשרותו הצבאי היה מדריך גדנ"ע. במסגרת זו עבד במעברות עמישב, מחנה ישראל, ראש העין, יהוד וגני תקוה. בהם חינך אלפי ילדים וסייע להם בקליטתם והתערותם בארץ. הוא הקים להם ושלכמותם כתות לימוד מיוחדות להנחלת הלשון וגייס לצורך כך מורים שילמדו בהתנדבות.

במקביל לכך לימד מוסיקה ושירה בהתנדבות, בבית-ספר ערב לנערים עובדים בשעריה וכן מדריך בהתנדבות, לריקודים בראש העין ובגני תקוה. כל זאת כדי להעניק עוד ועוד לנערים.

שלמה כאמור עסק ועוסק כל שנותיו בחינוך, בין השאר לימד בבית הספר גורדון, ניהל את בית הספר שיפר. הפעיל את תזמורת מכבי פתח-תקוה.

בפעילותו הציבורית עסק גם בחינוך. היה חבר ועדת החינוך העירונית, היה יו"ר הסתדרות המורים בפתח-תקוה. חבר בועד ההורים בבית ספר עמל ב'.

במהלך שנות התשעים היה המנהל החינוכי של תנועת המורים למען הקק"ל. במסגרת זו הנחיל את אהבת הארץ וידיעת הארץ למאות אלפי תלמידי ישראל באמצעות המורים והגננות שהפעיל.

עם פרישתו לגימלאות נבחר כחבר בועד הארצי של גמלאי קק"ל, כן הוא מכהן כחבר בהנהלת "מדיה תקשורת" וכן בארגון "ליונס-האב". שם הוא מכהן כנשיא.

על כל אלה ועוד, הוכתר שלמה באות יקיר פתח-תקוה בשנת תשס"ח.