אישים ומייסדים

יהודה לקס

יהודה לקס - עבד במשך 42 שנה במערכת החינוך העירונית ועמד בראשה בתפקיד מנהל מינהל חינוך. הוא הפך את העיר לדגם חיקוי במערכת החינוך בישראל. בתקופת כהונתו הוקמו כ-300 מבני חינוך. בימיו הונהגה הרפורמה והוא תכנן ובצע את פרישת חטיבות הביניים בעיר. הוא חזק ועודד את האוכלוסיה טעונת הטיפוח. והיה מיוזמי ומבצעי הרעיון של שילוב תלמידים מחוננים בבתי ספר טעוני טיפוח.

יהודה יזם בשנת 1978 בשיתוף אוניברסיטת תל אביב את פרויקט פתח תקוה, שמטרתו היתה שילוב אנשי אקדמיה בשדה, במגמה להסתייע בכלים האקדמאים שלהם למעקב ולשיפור העבודה במערכת החינוך העירונית. פרויקטים נוספים היו לפ"ת ולאוניברסיטת ת"א, שהאחרון בהם היה "עמדות כלפי ההוראה בקרב בעלי תפקידים בחינוך העל יסודי".

כיו"ר איגוד מנהלי מחלקות החינוך בארץ יזם בשיתוף עם מרכז השלטון המקומי ומשרד הפנים קורס אקדמי למנהלי מחלקות חינוך. הוא הוציא לאור את החוברת "הוראות ונוהלים בעניינים כספיים ומשקיים" - הוראות קבע למוסדות חינוך המשמשים תדריך למנהלים רבים.

יהודה לקס יזם פרויקטים שונים: חידון התנ"ך לנוער, במת המחנך, יום המשפחה, חידון המשנה, הכר את עירך, קשר עם בתי התפוצות, הנצחה ואימוץ קהילות שחרבו שבשואה ועוד. בשיתוף עם מר ברוך אורן מנהל יד לבנים, הוציא שלושה ספרים, כדי שילדי ישראל יכירו את מוסדות החינוך הראשונים בעיר "פיק"א, "הס" ו"נצח ישראל".

יהודה נולד בעיר ירוסלב בפולין, ועלה ארצה עם ילדי טהרן בשנת 1943. הצטרף כחבר להגנה ואת שרותו הצבאי עשה בשורות הגדנ"ע. הוא בוגר בית מדרש למורים בתל אביב ולימודי חינוך וניהול בבר אילן.

יהודה לקס היה גם עתונאי שכתב בעתונות היומית ובירחונים. היה לו טור שבועי בעתון "הצופה" "משוט באם המושבות".

במסגרת פעילותו ההתנדבותית יהודה מסייע ועוזר לעולים חדשים בחבלי קליטתם בארץ.

על כל אלה ועוד זכה יהודה לקס לתואר יקיר פתח תקוה בשנת תשס"ג 2003.