אישים ומייסדים

לאה כרמלי

לאה כרמלי - מופת להגשמה החלום הציוני בארץ ישראל. ויתרה על מנעמי אמריקה ועלתה כחלוצה לארץ. 70 שנותיה בעיר פתח תקוה היו שזורים בעשייה חינוכית ובהתחברות לכל פעילות משמעותית בתולדות העיר והמדינה.

תרומתה העיקרית של לאה היתה בתחום החינוך ובהנחלת השפה האנגלית. היא למדה וחנכה דורות של תלמידים וזכתה לראות בין תלמידה את ממשיכי דרכה. את רב שנותיה הקדישה לאה להוראת אנגלית. היא היתה המורה הראשונה לאנגלית בבי"ס פיק"א ואח"כ לימדה בבי"ס תיכון ישורון. ביתה היה תמיד פתוח לתלמידים ולקרובים.

לאה היא סמל להתנדבות בקהילה. בבי"ס "ישורון" נתנה בסתר שעורי עזר לתלמידים מיעוטי יכולת ללא תמורה.
לאחר פרישתה למדה תלמידים מקרב עולי אתיופיה והכינה אותם לבחינות הבגרות. על פעילות זו קבלה תעודת הוקרה.

לאה המשיכה ללמד אנגלית את הגמלאים במועדון אילן. במשך שנים היתה פעילה באגודת החרשים אלמים הארצית "מיח"א", וכמו כן היא מסייעת גם לעמותת אלצהיימר הארצית בתרגום חומר מאנגלית לעברית.

לאה כרמלי נולדה בבית לחם במדינת פנסילבניה בשנת 1912 להורים, שהגרו מאוקראינה לארה"ב בראשית המאה ה-20 היא למדה בבתי ספר יהודיים ובחוג לאידיש, והיתה פעילה בתנועת הסטודנטים הציונית וב"הדסה הצעירה". עם סיום לימודיה הגבוהים בארה"ב, היא נשלחה לארץ ע"י בבה אידלסון מטעם חוג הדסה הצעירה בתקופתה של גולדה מאיר.

לאה הגיעה ל"משק הפועלות" בפתח תקוה. ותקופה מסוימת עבדה בקיבוץ כפר גלעדי ובפרדסי עין גנים. היא השתתפה גם בפעילות של ארגון "ההגנה". כשנתיים אחרי עליתה לארץ נשאה לאבשלום כרמלי ממייסדי עין גנים.

גם בארץ המשיכה לאה את פעילותה במפלגת הציונים הכללים וב"מכבי" פתח תקוה. אחת מהצלחותיה היתה גיוס כספים בארה"ב להקמת מועדון מכבי בפתח תקוה.

על כל אלה ועוד זכתה לאה כרמלי לתואר יקירת פתח תקוה בשנת תשס"ג 2003.