אישים ומייסדים

סולי כהן

סולי כהן ומשה כהן שניהם יחד וכל אחד לחוד הפכו את ההתנדבות ללחם חוקם. ידם המושטת לעזרה עושה אותם דוגמה ומופת לזוג שתורם לנזקקים בגלוי ובסתר.

סולי נולדה בתל אביב בשנת 1923, ובגיל שנתיים הגיעה לפתח תקוה, שבה התגוררה משפחתה מזה 75 שנה. המאפיה של הוריה ברחוב רמב"ם זכורה לכל תושבי הסביבה. ניחוח העוגות והלחמניות בשש בבוקר, וריח החלות והחמין של שבת עדיין עולים באפם. היא למדה בבי"ס "נצח בנות" ובסיום לימודיה עבדה תחילה באופנה ואח"כ בגן ילדים.

את כשרונותיה האמנותיים מבטאת סולי מזה שלושים שנה כציירת חובבת. הציגה בתערוכות ב"יד לבנים", ב"בית ציוני אמריקה", ב"בית התנ"ך" ובעוד תערוכות קבוצתיות.

לאחר מלחמת השחרור התנדבה סולי לפיקוד העורף (מל"ח פס"ח). את פעילותה ההתנדבותית הראשונה רואה סולי, דווקא, בקליטת עלייה ב"נעמ"ת".

סולי היתה בין שמונה המתנדבות הראשונות בארגון "יעל" בבית החולים "בילינסון". גם בבית חולים "השרון" היא מתנדבת בהתמדה ובסירות כבר 15 שנה.

לפני 40 שנה התחילה סולי את פעילותה ב"הועד למען החייל" שנמשכת עד היום.

היא מצטיינת ביחסה החם לחיילים ומגיעה אליהם עד הקווים הקדמיים בכל ערבי חג.

היא שוקדת על ארגון חבילות שי לחייל בבתי הספר, ומביאה אותם במכוניתה לסניף. היא משתתפת בכל מבצעי האגודה: תרומות, הגרלות, יום החייל בגנים, בזארים ועוד. בכל מזג אויר תפגשו את סולי בצמתים מחלקת כריכים או סופגניות לחיילים. במלחמת ששת הימים היתה סולי בין שבע המתנדבות הראשונות בבית החולים "בילינסון", שטפלו בפצועים, במשך שבועיים היא לא חזרה הביתה עד גמר המלחמה.

סולי חברה ותיקה מאוד ב"רוטרי-האופן הפנימי", שבו גם כהנה בתפקיד נשיאה.

על כל אלה ועוד זכתה סולי כהן בתואר יקירת פתח תקוה תשס"ג 2003.