אישים ומייסדים

שמעון גורן

שמעון גורן - אדם שעזרה לזולת היא אצלו משאלת לב ודרך חיים. תחומי ההתנדבות שלו נוגעים בעניני דת ובעיני חולין, ולהם הוא מקדיש מזמנו וממרצו ללא לאות.

שמעון נולד בעירק בשנת 1926, את דרכו הציונית התחיל כנער בבית ספר "אליאנס" וכחבר בתנועת הנוער המקומית. בגיל 14 בעיצומה של מלחמת העולם השנייה הוברח שמעון לארץ על גבי פרידות. בדרך הוא נעצר ונכלא בסוריה, ומשם הוחזר לביתו בבגדד. רק בשנת 1950 עלה ארצה לקיבוץ גבעת השלושה, וכבר שם הוכיח כעובד מצטיין בכל עבודה שהוטלה עליו. כעבור שלוש שנים עבר להתגורר בפתח-תקוה, ושם עבד במשרד המסחר והתעשייה, את עתותיו הפנויות הקדיש לעזרת העולים החדשים במעברה.

כארבעים שנה ניהל את סניף מבטחים בפתח תקוה תוך השלמת השכלתו המקצועית. במהלך עבודתו החדיר בקרב העובדים את חשיבות הביטוח הסוציאלי ואת תרומת מבטחים לעתידו של הפורש. שמעון היה חבר הועד הארצי של עובדי מבטחים, פעיל בעניני ציבור ועל כל אלה קיבל את פרס הייעול של מבטחים.

במשך שנים רבות היו שמעון ואשתו עליזה חברים במועדון "רוטרי". לשמעון קשת מגוונת של פעילויות התנדבותיות. הוא היה יו"ר ועד ההורים בבי"ס "הס", וחבר ועד ההורים המרכזי בעיר. על פעילותו במועצת הפועלים קבל את "אות המתנדב" מטעם המועצה, וכן זכה בתואר "יקיר ההסתדרות".

גם כגמלאי ממשיך שמעון להתנדב במוסדות שונים: בהסתדרות, בהנהלת ה"ועד למען החייל" ובהנהלת העמותה "מלב אל לב", בה הוא מכהן כיו"ר ועדת הביקורת.
שמעון הוא חבר בהנהלת בית הכנסת ע"ש אלי כהן וכן במוסד המפואר של מורשת יהדות בבל באור יהודה. שמעון גם מכהן כחבר הנהלה באגודת הסופרים והאמנים של יהודי בבל.

על כל אלה ועוד זכה שמעון גורן בתואר יקיר פתח תקוה בשנת תשס"ג 2003.