אישים ומייסדים

אהרון שטרנברג

ר' אהרן שטרנברג נמנה עם ותיקי המחנכים ב"אם המושבות". נפל בחלקו הטוב ליטול לידיו את הנהלת ביה"ס פיק"א, אחרי פרישתו של מנהלו, ר' דוד חיון ז"ל. הגיע לכהונה רמה זו, כשהוא מצוייד בתורה ודעת ועתיר נסיון פדגוגי, אחרי עשרות שנות פעילות חינוכית בגליל העליון, בעמק הירדן ובירושלים.
יליד צפת משנת תרנ"ד 1894 ודור שלישי בארץ. חניך ישיבת "תורת חיים", בעיר העתיקה בירושלים. את השכלתו הפדגוגית רכש בסמינר ע"ש דוד ילין בירושלים. מאז ימי ילדותו נאלץ להאבק קשות על קיומו ותנאים אלה חישלו את אפיו והכשירוהו לקראת תפקידיו בעתיד. אהבתו להוראה, מסירותו לתלמידיו ורוחב ידיעותיו, העמידוהו בשורה הקדמית של מחנכי ישראל בימינו. נמנה בין הלוחמים נגד חברת "עזרה" מגרמניה ב"מלחמת השפות" בארץ.
ר' א. שטרנברג תרם גם מנפשו ורוחו בשטח הכנת ספרי לימוד לתינוקות דבית רבן. יחד עם החכם ח.א. זוטא חיבר את ספר "קדמוניות" וכן גם ערך את "תורה שבע"פ" ו"זכר ימות עולם". השתתף במאבק למען השפה העברית.
ארבע-עשרה שנים ניהל את בי"ס פיק"א וזכה להקים אלפי תלמידים, התופסים היום מקום מכובד בחברה הישראלית. אחרי פרישתו לא זנח את חיי הציבור ואת התעניינותו בספר ובהוראה. שנים מספר המשיך לעבוד, להדריך מורים ולהעניק ממכמני נפשו לצמאי דעת. משמש דוגמא ומופת למחנכי ישראל.