שכונות, רחובות ואתרים

קריית דדו

קריית דדו ע"ש הרמטכ"ל דוד אלעזר ז"ל.

גבולות הקרייה:
==========
בצפון-רח' רמז,
בדרום רח' ארבע ארצות - צומת סירקין,
במערב-דרך ירושלים,
ובמזרח-החורשה-נחל מזור.

מקור השם:
=======
קריית דדו ידועה גם בשם פג'ה-עמידר ב', על-שם חברת הבנייה ששיכנה את התושבים הראשונים. בשנת 1981 שונה שמה ל"קריית דדו" על-שם הרמטכ"ל התשיעי.

הרחובות בקרייה:
===========
דוד רמז, אחוה יעקב, גוש עציון, יקותיאל אדם, חיים לסקוב, ריבלין, גרינבוים, משעול משה משולם.

תולדות הקרייה:
==========
הקרייה הוקמה בראשית שנות ה-50. במקום נבנו בתים בעלי קומה אחת, ובתים בעלי קומותיים. שטחי הדירה היו קטנים, הדירות הושכרו לתושבים ע"י חברת עמידר. במשך השנים, נבנו דירות אלה ע"י דייריהן. שטח הקרקע מבתי הקרייה ועד צומת סירקין שימש כאתר אשפה. במקומו נבנו השיכונים בראשית שנות ה-70 ע"י משרד השיכון ועיריית פתח-תקוה, כדי לשכן זוגות צעירים מבני השכונה ועולים חדשים. במסגרת פרוייקט שיקום חברתי, שהחל בשנת 1979 ע"י ועד הקרייה והעירייה החלו בהקמת חבורות נוער וצעירים. לאחר-מכן החלו בשיקומם של התושבים המבוגרים, תהליך הממשיך עד היום ובא להגביר את מעורבותם של התושבים בחייהם ובסובב אותם. במסגרת פעילות זו, משמש המתנ"ס ע"ש מרקו לוי, כמרכז חברתי, בו פועלים לרווחת התושבים. שיקומה החברתי של השכונה יסתיים בשנת 1996. שיקומה הפיסי של הקרייה החל בשנת 1980 והסתיים בשנת 1985. במסגרת זו, שופצו כל בתי הקרייה לבלי-הכר. בתים שהיו בגודל של 24 מ"ר הוגדלו ל-80-100 מ"ר. נבנו מדרכות ותאורת רחוב. הוקמו שטחי גן ומגרשי משחקים על שטח של 10 דונם. נבנה מרכז מסחרי המשרת את כל תושבי השכונה. לפרוייקט שיקום זה חברו משרד השיכון, בפרוייקט שיקום שכונות ועיריית פתח-תקוה על כל אגפייה, וכן תושבי הקרייה שנרתמו במלוא מרצם לפעילות. הפשיעה בקריה ירדה לחלוטין והנוער בשכונה מתנדב ליחידות מובחרות בצה"ל. הקריה משתרעת על שטח של כ-60 דונם ומונה 700 בתי-אב (כ-2,300 תושבים).

בקרייה פועלים:
=========
3 גני ילדים,
בית ספר קיבוץ גלויות,
מכללה לטכנאים והנדסאים עמל א' - ברחוב רמז.
בקרייה שבעה בתי כנסת, חמישה מהם לבני העדה התמנית, אחד לעדה האשכנזית ואחד לספרדית. מתנ"ס מרקו לוי נבנה בשנות ה-80 על שטח של גן השעשועים ונקרא ע"ש מרקו לוי ז"ל, ששימש כיו"ר ועד השכונה שנים ארוכות. המבנה נבנה ע"י יהדות פילדלפיה.
במתנ"ס פעילות חברתית ענפה, חוגים למבוגרים, מועדון גימלאים ופעילות לילדים ולנוער. ההנהלה במתנ"ס משותפת לקריית דדו ושכונת יוספטל.

רחובות בשכונה

מידע נוסף