מוסדות

הרב שלמה מנחם ראם נולד ביום כ"ז חשון תרע"ג, בעיירה סימיאטיץ, פלך גרודנא, באזור הגבול שבין רוסיה לפולין, להוריו חיים-יהודה וטויבא-רבקה ז"ל. בשנת תרפ"ד עלה עם כל משפחתו לארץ וקבעו את דירתם בפתח-תקוה. בשנת תרצ"ה יסד אביו ביחד עם שלושה יהודים נוספים, את בית הספר "בית יעקב בפתח-תקוה. אבי אמו דוד הלוי שולזינגר ז"ל, קנה נחלאות בכפר גנים ובשנת תרפ"ו התיישב בכפר גנים. הקים שם צריף בו גרו ובו קויים בית הכנסת של כפר גנים א' בשנת תרצ"ב.
הרב שלמה מנחם ראם למד בבית הספר "נצח ישראל" ויותר מאוחר עבר לתלמוד תורה "שארית ישראל". בשנת תרפ"ו הועברה ישיבת לומז'ה לפתח-תקוה. והבחור עבר ללמוד בישיבה עד שנת תרפ"ח. בקיץ תרפ"ח עבר לישיבת סלובודקה שבחברון, שם למד עד חודש אב תרפ"ט, כשפרצו שם הפרעות. עם העברת הישיבה לירושלים עבר ירושלימה ולמד שם עד לנישואיו. רעייתו הרבנית רבקה, בת הרב הגאון ר' ישראל זיסל דבורץ ז"ל, שהיה רב בליטא בעיירות אחדות. עלה ארצה בשנת תרפ"ה, עם משפחתו. היה רב פעלים לתורה. שנים אחדות גר בפתח-תקוה והיה בין מייסדי הכולל "בית מדרש לתורת ארץ ישראל".
הרב שלמה ראם נימנה עם ראשוני המצטרפים לכולל הנ"ל. נסע למצרים בשליחות הכולל ובעניינים תורניים נוספים. הוסמך לרבנות ובשנת תש"ט נתקבל לרב בית הכנסת "שונה הלכות". בשנת תש"י נתקבל לרב בפ"ת, על ידי העירייה. עיקר תפקידו הוא לפסוק שאלות בעופות. במקצוע זה רכש לו נסיון רב והרבה רבנים ממקומות שונים בארץ באים אליו להתמחות בזה.
הרב ראם, שנתברך בזכרון בלתי מצוי, היה מפורסם בעולם הישיבות ובקרב המוני העם בידיעותיו בש"ס ובבקיאותו הרבה. הוא הקים את מפעל "בקיאות התורה" כאשר סובב בישיבות ודרבן את הבחורים ללמוד ולהבחן ואף נתן פרסים כספיים למתמידים. לבו היה לב רחום, דאג לכולם, כאב את כאבם ושמח בשמחתם.
נפטר ביום כ' בכסלו תשנ"ג, בשנת השמונים לחייו.
לאחר פטירתו הוקם לזכרו בבית הכנסת "שונה הלכות" כולל יום שישי אשר בראשו עומד נכדו הרב צבי ראם שיחי', מלבד האברכים הלומדים בו בקביעות הוא משמש "אבן שואבת" לאנשים ששעתם פנויה להיכנס וללמוד או להצטרף לתפילת מנחה הנערכת בתום הלימוד.