אישים ומייסדים

ד"ר שלום קליין

נולד בשנת 1939 בהונגריה. עלה לישראל בשנת 1949.

שלום נולד לתוך השואה. לא הספיק לחוות ילדות. כבר בהיותו בגיל 3 נלקח אביו מעיירת מולדתו דרבצ'ן לעבודות כפיה. כפי שהתברר מאוחר הוא נספה כתוצאה מתת תנאים, קור ומחלות בשנת 1943. בשנת 1944, כשהגרמנים כבשו את הונגריה, תוך שיתוף פעולה של פלוגות "צלב החץ" שהוציאו לפועל את מדיניות הנאצים, יהודי העיר כשאר יהודי הונגריה הועברו במהלך קיץ 1944 לאושוויץ. בחסדי ה' בדרך לא דרך נצלו שלום ומשפחתו מהצפוי להם שם במפעל המוות. בתום המלחמה חזרו האם, שלום אחיו ואחותו לעיירת מולדתם והחלו לחיות מחדש. שלום נשלח לתלמוד תורה ולבי"ס. משעה שהשלטון הקומוניסטי החל להצר צעדיהם, יצאה המשפחה בדרך בלתי לגאלית והגיעה למחנה הסוכנות היהודית בווינה. משם הדרך לישראל הייתה עניין של זמן בלבד. זה קרה במהלך שנת 1949.

עם עלייתם לארץ, הגיעו למחנה עולים בית-ליד. שלום נשלח במסגרת "עליית-הנוער" למוסד לילדים שרידי שואה בבני-ברק "בתי אבות, שליד ישיבת פוניביז'. בהמשך אף למד בישיבה זו.

בשנת 1957 התגייס לצה"ל ובתום השירות השלים תעודת בגרות, במקביל החל להורות בבי"ס יסודי ובתיכון. תוך זמן קצר החל ללמוד באוניברסיטת בר אילן שם עשה את תוארו הראשון. בעוד שאר התארים השני והשלישי השלים באוניברסיטת תל-אביב. שם גם לימד, לצד הוראה בתיכוניים בתל-אביב ורמת-גן.

בשנת 1971 נתקבל כמפקח במשרד החינוך, באגף לתרבות תורנית. שם טיפס במעלה התפקידים, עד להתמנותו למנהל האגף לתרבות תורנית. משם עבר לנהל את האגף לחינוך מבוגרים. בתחילת שנות ה-90 בעת העלייה ההמונית מבריה"מ לשעבר, הפעיל מאות אולפני עברית. הייתה זו גולת הכותרת בעבודתו במשרד החינוך. בהמשך ניהל את האגף למכללות. יעץ לשרת החינוך בנושא הגיל השלישי עוד ועוד.

בעודו במשרד, יזם הקמת תנועת לש"מ-שרות לאומי למבוגר. שלום טען כי אצל הפורשים לגמלאות נצבר ידע, ניסיון, הבנת החיים ועוד ואין שום סיבה שאלו לא יונחלו לדורות הבאים. כיום פעילים בתנועה ששלום עומד בראשה כ-8000 מתנדבים. יצויין כי כל המנגנון המפעיל את התנועה, מתנדב אף הוא. הוא השכיל להטמיע תחושת שלמות וחזון, כי ההתנדבות הינה נורמה חברתית.

כבר מרגע הגעתו לפתח תקוה במחצית שנות ה-60 החל להתנדב אם מעט ואם הרבה. במהלך השנים התנדבות זו הפכה לאורח חיים אצלו. כך ניתן למוצאו מקים את הסניף הגדול ביותר של של"מ בארץ, מתנדביו פועלים במועדונים להעצמת נשים וקשישים. הוא עצמו מתנדב במוסד הסיעודי "נאות השרון" ומגיע לשם פעמיים ביום בוקר וערב ומסייע בכל הנדרש. מהנחת תפילין, דרך סיוע בהאכלה עד שיחות עם אלה הזקוקים לכך. תקצר היריעה מלפרט אך אלו רבים מאוד.

על כל אלה ועוד, הוכתר ד"ר שלום קליין בעיטור יקיר העיר פתח תקוה, בשנת תשע"ג.