אישים ומייסדים

שמעון בוקשפן

נולד בישראל בשנת 1935.

שמעון החל לעבוד בעיריית פתח-תקוה ב-1.1.1965 עם ראש העיר פנחס רשיש ז"ל אשר הפקיד בידיו שטר פתוח בכל הנוגע למיכון המערכות העירוניות. היום קוראים לזה מיחשוב.

אכן, שמעון היה חלוץ ארצי בכל הנוגע למיחשוב המערכת העירונית. בעבודתו המסורה במשך קרוב ל-40 שנים בעירייה הוא מיחשב את מערכות הארנונה, מים, הנהלת חשבונות, כח אדם, משכורות, הנדסה, בריאות, חינוך ועוד, עד כי פתח-תקוה הפכה להיות בזכותו, מעבדה ומערכת מדגמית לכל הרשויות בישראל ואף בערים בחו"ל. תורת המיחשוב במגזר המוניציפאלי יצאה מפתח-תקוה, תחת ידיו האמנות של שמעון. בנוסף לכך הוא הקים את המוקד העירוני, הנצחת בני פתח-תקוה שנפלו במלחמות ישראל בבית "יד-לבנים". "לכל איש יש שם" פרויקט הנצחת ניספי השואה, מיזם "שורשים" המספר על האבות המייסדים של פתח-תקוה. בעקבות פתח-תקוה הלכו עשרות רבות של רשויות מוניציפאליות ומיחשבו את מערכותיהן, לא לפני שהתייעצו עם שמעון אשר ליווה חלק מהרשויות.

שמעון הקים את אתר "יד לשריון" בלטרון, אותו הוא חנך עם הרמטכ"ל דאז אהוד ברק. כן אקים את "יד לנופלים" בלובי של הכנסת, בו מונצחים כל נופלי מלחמות ישראל. פתח-תקוה היתה ראשונה לתיעוד נספי השואה בעזרת דפי-עד שאספו תלמידים מ-25,000 ניצולי שואה המתגוררים בפתח-תקוה.

בהשתדלותו, מרכז השלטון המקומי, קבע את ביתו בפתח-תקוה. יצויין כי גם עד שקמה החברה לאוטומציה של השלטון המקומי. עיריית פתח-תקוה היא זו שהעניקה שירותי מחשב לעשרות רשויות ממטולה ועד אילת. שמעון גם דאג שחברת IBM תבנה בפתח-תקוה את ביתה.

עם גבור העלייה מרוסיה, שמעון מיחשב את מקום ציודם ורכושם של העולים. נוצר מצב שכל העולים מבריה"מ לשעבר שהגיעו לישראל, עברו דרך פתח תקוה כדי לדעת את מיקום ומצב רכושם.

שמעון חבר במוסדות וארגונים שונים ומעלה בהם את קרנה של פתח-תקוה.

על כל אלה ועוד, הוכתר שמעון בתואר יקיר פתח-תקוה בשנת תשס"ט.

שמעון בוקשפן נפטר ביום י"ח אלול תשע"ג, 24/8/2013.